Upcoming Exam
Home - BANK PO Exam Expected Question Paper For Reasoning

BANK PO Exam Expected Question Paper For Reasoning

Banking sector at boom and this boom has created a lot of vacancy in Banking sector. Banking exam are going tougher day by day. To crack banking exam one need to be fully prepared.

There are various Papers and Question of Banking exam recruitment which are prepared based on memory of candidates and collected through various coaching institute.

Here is the Expected Banking Exam Question for Reasoning Section.

Expected Question of BANK PO ,2011

[protected]

Directions—(Q. 1–5) Select the related letter/word/number/figure from the given alternatives.

1. Book : Publisher :: Film : ?
(A) Writer
(B) Editor
(C) Director
(D) Producer
Ans : (D)

2. Menu : Food :: Catalogue : ?
(A) Books
(B) Library
(C) Newspaper
(D) Rack
Ans : (A)

3. FILM : ADGH :: MILK : ?
(A) ADGF
(B) HDGE
(C) HDGF
(D) HEGF
Ans : (C)

4. BJNT : CIOS :: DHPV : ?
(A) EGQU
(B) EIQW
(C) ELPV
(D) EIOU
Ans : (A)

5. KIJM : QOPS :: MKLO : ?
(A) LMOR
(B) OMNS
(C) KMOQ
(D) OMNQ
Ans : (D)

6. If DELHI is coded as 73541 and CALCUTTA as 82589662, how can CALICUT be coded ?
(A) 5279431
(B) 5978213
(C) 8251896
(D) 8543691
Ans : (C)

For the latest News updates, follow Sorapedia on Twitter, Facebook, and subscribe to our YouTube channel

7. If in a code language PRINCIPAL is written as MBOQSOMVW and TEACHER is written as FDVSZDB, how is CAPITAL written in that code ?
(A) SVMOFVW
(B) SVMODVW
(C) BVMODVW
(D) SVMIDVW
Ans : (A)

8. A statement followed by two assumptions I and II is given. You have to consider the statement to be true even if it seems to be at variance from commonly known facts. You are to decide which of the given assumptions can definitely be drawn from the given statement. Indicate which one of the four given alternatives is correct ?
Statement : If more encouragement is given to Sports, Indians will win more gold medals at the Olympic Games.
Assumptions : I. Indians do not win gold medals.
II. More encouragement in Sports leads to better performance.
(A) Only I is valid
(B) Only II is valid
(C) Both assumptions are valid
(D) Both assumptions are invalid
Ans : (B)

9. Two statements are given followed by two conclusions I and II. You have to consider the two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which one of the given conclusions is definitely drawn from the given statements.
Statement : All virtuous persons are happy.
No unhappy person is virtuous.
Conclusions : I. Happiness is related to virtue
II. Unhappy person is not virtuous.
(A) Only I follows
(B) Only II follows
(C) Neither I nor II follows
(D) Both I and II follow
Ans : (D)

10. Rahim travelled straight from point E to F at a distance of 5 km. From F he turned left and travelled 6 km and reached point G, there he took a left turn and travelled 5 km to reach point H. He took another left turn and travelled 2 km and reached point I. How far is he from the starting point ?
(A) 3 km
(B) 4 km
(C) 5 km
(D) 7 km
Ans : (B)

11. A man is facing East, then the turns left and goes 10 m, then turns right and goes 5 m, then goes 5 m to the South and from there 5 m to West. In which direction is he, from his original place ?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans : (C)

Directions—(Q. 12–17) Find the odd word/letters/number/figure from the given responses.

12. (A) Newspaper
(B) Press
(C) Edition
(D) Audition
Ans : (D)

13. (A) Microbe
(B) Microfilm
(C) Microphone
(D) Microscope
Ans : (A)

14. (A) PRSQ
(B) UWXV
(C) LONM
(D) CEFD
Ans : (C)

15. (A) YXVU
(B) ORQP
(C) KJHG
(D) MLJI
Ans : (B)

[/protected]

Get Daily Job Updates, Enter your email address:

Leave a Reply

4 Comments on "BANK PO Exam Expected Question Paper For Reasoning"

avatar
  Subscribe  
Notify of
sankar
Guest

Thank sir, it’s very useful for each and every student….

by

sankar18.40@rediffmail.com

jugal kishore
Guest

dear sir ,
thanks for to provide these type of quetion, it helps to sucess to exam, it is requested plese provide the sample solwed paper of ssc exam.

regards
jugal kishore
email- jugalkishorjkn@yahoo.com

karthikan
Guest

thanx a lot sir for posting expected questions. still if u have some more question on gk, and reasoning pls mail to my id- karthikan_1986@yahoo.co.in.

thanks and regards

karthik

jayesh
Member

Dear Sir,

Thanks for Above questions and Guidelines. This website is very useful for Students.

Please provide more questions for marketing, General Awareness etc for BANK PO Exam.

Please mail me If you can Mail.

Once again Thanks alot.

Jay

x

Check Also

NEET 2018 Notification,Apply Online cbseneet.nic.in

NEET 2018 application form notification, Apply Online: Central Board of Secondary Education (CBSE) has published ...