Upcoming Exam
Home - CAT Sample Questions (Verbal Section : Sentence Completions)

CAT Sample Questions (Verbal Section : Sentence Completions)

  1. That the Third Battalion’s fifty percent casually rate transformed its assault on Hill 306 from a brilliant stratagem into a debacle does not – eyewitness reports of its commander’s extra-ordinary – in deploying his forces.
    1. invalidate – brutality
    2. gainsay – cleverness
    3. underscore – ineptitude
    4. justify – rapidity
    5. corroborate -determination

    Ans : B

  2. No longer – by the belief that the world around us was expressly designed for humanity, many people try to find intellectual – for that lost certainty in astrology and in mysticism.
    1. satisfied – reasons
    2. reassured – justifications
    3. restricted – parallels
    4. sustained – substitutes
    5. hampered – equivalents

    Ans : D

  3. In eighth-century Japan, people who – wasteland were rewarded with official ranks as part of an effort to overcome the shortage of – fields.
    1. cultivated – domestic
    2. located – desirable
    3. conserved – forested
    4. reclaimed – arable
    5. irrigated – accessible.

    Ans :D

  4. Clearly refuting sceptics, researchers have – not only that gravitational radiation exists but that it also does exactly what the theory- it should do.
    1. assumed – deducted
    2. estimated – accepted
    3. supposed – asserted
    4. doubted – warranted
    5. demonstrated – predicted.

    Ans :E

  5. Melodramas, which presented stark oppositions between innocence and criminality, virtue and corruption, good and evil, were popular precisely because they offered the audience a world – of –
    1. deprived – polarity
    2. full – circumstantiality
    3. bereft – theatricality
    4. devoid – neutrality
    5. composed – adversity.

    Ans :D

  6. Sponsors of the bill were-because there was no opposition to it within the legislative, until after the measure had been signed into law.
    1. well-intentioned
    2. persistent
    3. detained
    4. unreliable
    5. relieved.

    Ans :B

  7. Ecology, like economics, concerns itself with the movement of valuable – through a complex network of producers and consumers.
    1. nutrients
    2. dividends
    3. communications
    4. artifacts
    5. commodities.

    Ans :C

  8. Having fully embraced the belief that government by persuasion is preferable to government by – the leaders of the movement have recently – most of their previous statements supporting totalitarianism.
    1. proclamation – codified
    2. coercion – repudiated
    3. participation – moderated
    4. intimidation – issued
    5. demonstration – deliberated.

    Ans :B

  9. It would be difficult for one so – to be led to believe that all men are equal and that we must disregard race, color and creed.
    1. tolerant
    2. democratic
    3. broadminded
    4. emotional
    5. intolerant.

    Ans :E

  10. [ad#468×15]
  11. Many philosophers agree that the verbal aggression of profanity in certain redical newspapers is not – or childish, but an assault on – essential to the revolutionary’s purpose.
    1. insolent – sociability
    2. trivial – decorum
    3. belligerent – fallibility
    4. serious – propriety
    5. deliberate – affectation.

    Ans :B

Your Question

x

Check Also

karnatka-sslc

KSEEB Karnataka Board Declared Class 10 Scores at karresults.nic.in

The Karnataka Secondary Education Examination Board (KSEEB) released the SSLC Class 10 result 2019 at ...