Uncategorized

Bank of Baroda Sample Question Paper For Marketing And Bank Entrance Exams

2 min


Bank of Baroda Sample Question Paper For Marketing And Bank Entrance Exams

1. A prospect meansa) any customer who walks into the bankb) an employee of the bank
c) a customer who is likely to be interested in bank’s product or service
d) a depositor of the bank’
e) a borrower of the bank
2. A lead meansa) a prospect who is more likely to avail of the Bank’s product
b) a political leader
c) a religious leader
d) a bank chairman
e) None of these
3. Innovation meansa) Compensation
b) inspiration
c) additional perquisites
d) implementing new ideas or new methods
e) None of these
4. A Call meansa) calling on friends
b) calling on bank employees
c) calling on prospective customers
d) to make telephone callse) calling on relatives
5. The Traditional Marketing style involvesa) Telemarketing
b) Digital Marketing
c) Indirect Marketing
d) Direct Marketing
e) All of these
6. Modern Method of Marketing includea) Publicity on the net
b) Advertisement on the net
c) Soliciting business through e-mails
d) Tele marketing
e) All of these
7. A true marketing requiresa) Command and other mindset
b) Control Mindset
c) Passive mindset
d) Active mindset
e) None of these
8. Which of the following sentences is true?a) Marketing is not required in a Buyers’ Market
b) Marketing is not required in a Sellers’s market
c) Marketing is not required due to competition
d) Marketing is not required due to liberalization
e) Marketing is not required due to globalisation
9. For effective marketing the salesmen should have which of these qualities?a) Creativity
b) Team spirit
c) Motivation
d) Effective communication skillse) All of these
10. Market information meansa) Knowledge of shops and bazaars
b) Knowledge of shopping malls
c) Knowledge of customer profile and product mix
d) knowledge of various languages
e) None of these
11. Market Research is needed fora) checking the market area
b) checking the right product to be sold
c) making proper marketing decisions
d) deciding right time to sell
e) All of these
12. Which of the following statement is truea) Marketing makes the company to go into loss due to higher expenses
b) Marketing is not required in profit making companies
c) Marketing sharpens the minds of the employees
d) Marketing is a time bound seasonal function
e) Marketing is a waste of time
13. Marketing plan helps in a) better lead generation
b) better systems
c) better results
d) improved balance sheet
e) better customer service
14. If Marketing is done effectively which of the following is not required?a) Advertisement
b) Publicity
c) Market Research
d) Market Segmentation
e) None of these
15. Motivation meansa) Inspiring employees to perform better
b) Better communication skills
c) Sales Coaching
d) Market Research
e) None of these
16. In a Selling Process in today’s world?a) Only standard products are sold
b) No customization required
c) the seller need not have product knowledge
d) the seller should aim at customer satisfaction
e) only quantum of sales matters
17. Find the true statementa) Marketing is a waste of the employees’ time
b) Marketing is not required in India due to its vast population
c) Marketing involves additional work
d) Marketing involves team work
e) Marketing is not required today due to IT advancement
18. A Target market isa) entire country
b) entire city
c) entire globe
d) that which consists of customers who need the identified product
e) all of these
19. Sales forecasting involves a) Sales Planning
b) Sales Pricing
c) Distribution Channels
d) Consumer tastes
e) All of these
20. Which of the following product is being sold under the brand name ZODIACa) Shirts
b) Ties
c) Both A and B
d) Liberty
21. SWIFT – cars are being manufactured bya) DCM
b) Maruti
c) Premier Automobiles
d) Hyundai
22. With you all the way is the slogan ofa) Vodafone
b) SBI
c) ICICI
d) Raymonds
23. Which company used the slogan “The complete Man”a) DCM
b) GRASIM
c) RAYMONDS
d) VIMAL
24. Which brand uses the slogan “Made for each other” for its cigarettes?a) Cavenders
b) Four Square
c) Red & White
d) Wills
25. Cross Selling meansa) Identifying customer needs
b) matching the products to customer needs
c) convincing the customers of product benefits
d) responding to questions and objections of customers
e) all of these

ANSWERS

1 (c)
2 (a)
3 (d)
4 ( c)
5 (d)
6 (e)
7 (d)
8 (b)
9 (e)
10 (c )
11 (e)
12 (c)
13 ( c)
14 (b)
15 (a)
16 (d)
17 (d)
18 (d)
19 (e)
20 (c)
21 (b)
22 (b)
23 (c)
24 (d)
25 (e)

Like it? Share with your friends!

175

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format