SBI Clerk Previous Solved Exam paper-General Awarness

.Madhesdi National Liberation Front (MNLF) is an organization active in which of the following countries ?

(A) Pakistan

(B) Myanmar

(C) Uganda

(D) Iran

(E) Nepal

ANS-(E)

2. Who amongst the following cricketers became the ninth Indian to claim 150 or more wickets ?

(A) A.Kumble

(B) A.Agarkar

(C) S.Tendulkar

(D) Harbhajan

(E) None of these

ANS-(C)

3. Who amongst the following is the author of the famous classical book “A passage to India”?

(A) Mark Twain

(B) Nayantara Sehgal

(C) Nirad C. Choudhuri

(D) E.M.Foster

(E) None of these

ANS-(D)

4. which of the following countries has decided to offer knighthood to Salman Rushdie ?

(A) France

(B) Italy

(C) Germany

(D) U.K.

(E) None of these

ANS-(D)

5. As per Economic Survey 2006-07 India’s share in World Export has been –

(A) 0.5 %

(B) 0.75 %

(C) 1 %

(D) 1.25 %

(E) 1.5 %

ANS-(D)

6. As per Economic Survey 2006-07 the foodgrain production may not touch the target fixed for the year. What is the target of the same set for the period ?

(A) 100 million tonnes

(B) 220 million tonnes

(C) 175 million tonnes

(D) 250 million tonnes

(E) 320 million tonnes

ANS-(B)

7. Who amongst the following returned to earth after a long period 195 days stay in space ?

(A) Angie Brewer

(B) Mike Leinbach

(C) Shruti Vadera

(D) Sunita Williams

(E) None of these

ANS-(D)

8. which of the following rate is NOT decided by Reserve Bank Of India ?

(A) Bank Rate

(B) Repo Rate

(C) Reverse Repo Rate

(D) Income Tax Rate

(E) All of these

ANS-(D)

9. Who amongst the following was honoured with the Jawaharlal Nehru Award for International Understanding fiven away recently ?

(A) Mr. Umaru Yar Adua

(B) Mr. Luiz Inacio Lula da Silva

(C) Mr. Vladimir Putin

(D) Mr. Felipe Calderon

(E) None Of these

ANS-(E) Olafur Ragnar

10. Who amongst the following actors won the award for the best actor in the 8th International Indian Film Academy Awards Ceremony held recently ?

(A) Saif Ali Khan

(B) Sanjay Dutt

(C) Arshad Warshi

(D) Abhishek Bachchan

(E) Hrithik Roshan

ANS-(E)

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Sorapedia - Upcoming Jobs & Career Alerts